Su Kontrası Ne İşe Yarar?

05-10-2020 13:32
Su Kontrası Ne İşe Yarar?

Su Kontrası Ne İşe Yarar?

Kontrplak bir çok inşaat işinde ve mobilya üretiminde kullanılan yapı sektörünün en önemli malzemelerinden biridir. Son yıllarda özellikle kullanımı artan kontrplak dayanıklılığı ile bilinmektedir. Bir çok kontrplak çeşidi mevcuttur. İç mekan kontrplağı, açık alan kontrplağı ve rutubete dayanıklı kontrplak olarak 3 temel kontrplak çeşidi bulunur. Bugün sizler ile açık alan kontrplağı olan su kontrası hakkında detaylı bilgi paylaşacağız.

Kontrplak çeşitleri arasında en dayanıklı kontrplak olarak bilinen su kontrası özellikle su ile temasın yoğun olduğu alanlarda kullanılmaktadır. Su kontrası üretiminde kullanılan özel tutkallar sayesinde su kontrplağı oldukça dayanıklı bir hal almaktadır ve açık alan projelerinde rahatlıkla kullanılabilmektedir.

Su kontrası alırken dikkat etmeniz gereken en önemli nokta WBP tutkalı ile kontrplak katmanlarının birleştirilmiş olmasıdır. WBP tutkalının en önemli özelliği kontrplağı suya ve kaynamış suya karşı daha dayanıklı hale getirmesidir. Bu tutkal sayesinde kontrplak 72 saat boyunca kaynar suya maruz kalıp yapısından bir şey kaybetmemektedir. Bu yüzden özellikle tekne yapımı gibi su ile direk temas sağlanan projelerde su kontrası kullanılmaktadır.

Su kontrası ile açık alanda yapacağınız her proje daha dayanıklı ve uzun ömürlü olacaktır. Örneğin çatı kaplama ya da dış cephe kaplama uygulaması yapacaksınız. Bu işlemler için de en doğru tercih su kontrası olacaktır. 4 mevsim açık hava koşullarına yani kötü hava şartlarına karşı dayanıklı olabilecek bir ürün arıyorsanız su kontrası sizin için akıllıca bir çözüm olacaktır.

Şimdi sizler ile su kontrası özelliklerini maddeler halinde inceleyelim.

Su Kontrası Özellikleri Nelerdir?

Su kontrası özelliklerini şu şekilde sıralayabiliriz;

·Yapısal olarak tüm kontrplak çeşitlerinden daha dayanıklıdır.

·4 mevsim kullanıma uygundur.

·Kötü hava koşullarında yıpranmaz ve zamanla aşınmaz.

·Neme ve rutubete karşı dayanıklıdır.

·Kullanım ömrü oldukça uzundur.

·Özellikle suya karşı dayanıklı huş, köknar ve oküme marin ağaçları kullanılarak üretilir.

·Tekne yapımı, dış cephe kaplaması, çatı kaplaması, reklam panosu yapımı, mobilya üretimi, ambalaj ve otomotiv sektörlerinde sıklıkla kullanılır.

·Ekonomiktir, bütçeye zarar vermez.

Gördüğünüz gibi kullanım ömrü oldukça uzun olan ve yapılacak olan yatırıma değer bir ürün olan su kontrası yani marin kontrplak hayatımızın bir çok alanında kullanılabilmektedir.

Farklı bir çok katman sayısında üretilebilen ve en az 3 katman olması gereken bir kontrplak çeşididir. Katman sayısı arttıkça dayanıklılık artar bu yüzden projeleriniz için doğru katman sayısına sahip marin kontrplak çeşidini tercih ediniz. İstediğiniz kalınlıkta ve ölçülerde üretilebilme özelliğine sahip olan bu kontrplak çeşidinin bükülmeyecek kalınlıkta olduğundan emin olunuz.

Ve güvenilir, tecrübeli ve uzman kontrplak firmaları ile çalışmanızı sizlere öneririz. Su kontrası alırken öncelikle dikkat etmeniz gereken nokta o kontrplağın kaynama anında katmanlarının birbirinden ayrılıp ayrılmadığıdır. Su kontrası eğer kaliteli malzemeler kullanılarak üretilmiş ise kaynama anında katmanları birbirinden ayrılmaz. Ayrıca katmanlar arası kalınlık eşit olmalıdır ki proje görsel olarak daha kaliteli gözüksün. Ve aynı zamanda katmanlar arası eşitlik kontrplak kullanım ömrünün uzun olmasını da sağlamaktadır.

Kontrplak online satış yapan web siteleri arasında tercih yapmanız gerekiyorsa en ucuz kontrplak fiyatları olan web sitemizi inceleyerek kaliteli kontrplak sahibi olabilirsiniz. Kontrplak çeşitleri ve fiyatları hakkında detaylı bilgiyi ve ürünleri web sitemizde görebilirsiniz. Huş ağacı kontrplak, kavak kontrplak, marin kontrplak, su kontrası, su kontrplağı, melamin plywood, plywood satış gibi aramalar yapıyorsanız doğru yerdesiniz demektir.

Online kontrplak satışı ve stoklu kontrplak satışı yapan firmamız ürünlerinizi en hızlı şekilde sizlere göndererek memnuniyetinizi kazanmayı amaçlamaktadır.

Ucuz online kontrplak fiyatları için web sitemizi inceleyiniz.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.