Kontrplak Çeşitleri Nelerdir?

12-10-2020 14:03
Kontrplak Çeşitleri Nelerdir?

Kontrplak Çeşitleri Nelerdir?

Kontrplak sizi uçsuz bucaksız denizlere yelken açtırabilen oldukça fazla ürün çeşitliliği olan bir plaka çeşididir. Kontrplak çeşitleri şu şekilde sıralanabilir;

·Kavak kontrplak

·Huş kontrplak

·Kayın kontrplak

·Esnek kontrplak

·Melamin kontrplak

Ve daha bir çok kontrplak çeşidi ile karşılaşabiliriz. Yukarıdan da anlaşılacağı üzere kontrplak çeşitleri üretiminde kullanılan ağaç çeşidine göre belirlenmektedir. Her ağacın kendine has özellikleri ve yapısına bağlı olarak kontrplak çeşitleri belirlenmekte ve dayanıklılığına göre kullanılacakları alanlar seçilmektedir.

Örneğin en dayanıklı kontrplak çeşitlerinden biri olan huş kontrplak su ile temasta üstün dayanıklılık özelliği gösterdiği için tekne yapımında kullanılabilmektedir. Ahşap malzeme ile kıyaslandığı zaman kontrplak günümüz şartlarında kullanılabilecek en dayanıklı mobilya ve dekorasyon malzemesidir.

Su ile temasta dayanıklılığı ile bilinen huş kontrplak ise belirli üretim aşamalarından geçerek böylesine yüksek bir dayanıklılığa sahip olmuştur. Huş kontrplak huş ağacının yapısı gereği suya karşı dayanıklıdır evet ama WBP tutkalı olmadan kontrplaklar su ile temasta üstün dayanıklılık özelliği gösteremez. WBP tutkalı ile yapıştırılan bir kontrplak yani kaynayan suya 72 saat kadar dayanıklılık gösterebilecek bir kontrplak oldukça sağlam ve güçlü bir yapıya sahip olur.

Kontrplak çeşitleri arasında en çok kullanılan huş kontrplak marin kontrplak olarak da bilinmektedir. Su kontrplak, marin kontrplak, su kontrası gibi kontrplak çeşitleri arayışı içerisinde iseniz huş kontrplak tam size göredir. Bunun yanı sıra diğer kontrplak çeşitlerinden de sizlere kısaca bahsetmek isteriz.

Kontrplak Çeşitleri ve Fiyatları

1. Kavak Kontrplak

Sadece kavak ağacı kullanılarak elde edilen kontrplak çeşididir. Yapısal özellikleri göz önünde bulundurulduğu zaman oldukça dayanıklı bir kontrplak çeşidi diyebiliriz. İnşaat ve mobilya sektörü başta olmak üzere farklı bir çok sektörde kullanılabilmektedir. WBP tutkalı ile yapıştırıldığı zaman suya dayanıklı hale gelir ve tekne yapımında kullanılabilir.

Farklı kalınlıklara ve uzunluklara sahip olabilen bir kontrplak çeşididir. İç mekanda da üre tutkal ile yapıştırılarak kullanılabilir. Kavak kontrplak plaka en az 3 katman olmalıdır. Çok ince kontrplaklar istenilen dayanıklılık özelliğini göstermeyebilir.

Kavak kontrplak çivi tutma özelliği ile farklı bir çok sektörde kullanılabilmektedir. Bu sektörler içerisinde hobi, reklamcılık, ev dekorasyonu, tekne imalatı gibi sektörler de bulunmaktadır.

Kavak kontrplak fiyatları için web sitemizi incelemeniz yeterlidir. Özel ölçü kontrplak için bizimle iletişime geçiniz.

2. Huş Kontrplak

Huş ağacının yapısı huş kontrplağı kontrplak çeşitleri arasında en dayanıklı kontrplak yapmıştır. Ağacın dayanıklılığı ile WBP tutkalı da birleşince ortaya üstün mukavemet özelliklerine sahip bir kontrplak çıkmıştır.

Yüzey kalitesi oldukça düzgün ve pürüzsüz olan bir kontrplak çeşididir. Plakalar arası çatlama görülmez. En az 3 katman olmalıdır.

Web sitemizi inceleyerek huş kontrplak fiyatları hakkında detaylı bilgileri bulabilir ve satın alabilirsiniz. Online kontrplak fiyatları için web sitemizi inceleyiniz.

3. Kayın Kontrplak

Tamamen kayın ağacı kullanılarak üretilmektedir. Bazı özel talepler doğrultusunda ile huş ağacı ve kayın ağacının birleşiminden oluşan kayın marin kontrplak da üretilmektedir.

Dekorasyon, inşaat, mobilya ve gemi yapımı gibi farklı sektörlerde kullanılabilir. Su kontrası olarak da bilinmektedir.

WBP tutkalı kullanılarak üretilen kayın kontrplak suya karşı çok dayanıklıdır ve uzun ömürlüdür. Kayın kontrplak fiyatları için web sitemizi inceleyebilirsiniz.

4. Esnek kontrplak

Bükülebilir bir kontrplak çeşididir. Özellikle dekoratif mobilya yapımında sıklıkla kullanılmaktadır. Mukavemeti oldukça yüksektir. Orman ürünleri arasında bu kadar esnek ve aynı zamanda bu kadar dayanıklı başka bir ürün yoktur.

Esneme kabiliyetinin verdiği avantajlar doğrultusunda farklı bir çok dekoratif ürün üretilebilmektedir.

Esnek kontrplak fiyatları web sitemizde bulabilir güvenle alışveriş yapabilirsiniz.

5. Melamin Kontrplak

Renkli bir kontrplak çeşididir. Farklı dekoratif uygulamalarda ve mobilya yapımında kullanılabilir. Filmli kontrplak çeşididir. Farklı renklerdeki filmler ile kaplanarak dayanıklı bir kontrplak çeşidi elde edilir.

Kullanımı oldukça yaygın olan bir kontrplak çeşididir. Melamin kontrplak fiyatları için web sitemizi incelemeniz yeterlidir. Özel ölçü melamin kontrplak için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Gördüğünüz gibi kontrplak çeşitleri oldukça fazladır. Her kontrplak çeşidinin kendine has özellikleri ve mukavemet dereceleri vardır. Sizler de en dayanıklı kontrplak çeşitlerini en uygun fiyata satın almak istiyorsanız tek yapmanız gereken web sitemize göz atıp sipariş vermektir.

En ucuz kontrplak fiyatları için tıklayınız. 

 

 

 

 

 

 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.