Kayın Marin Kontrplak Fiyatları

19-10-2020 18:20
Kayın Marin Kontrplak Fiyatları

Kayın Marin Kontrplak Fiyatları

Bildiğiniz üzere kontrplak kullanım alanı oldukça yaygın olan dekoratif, işlenmiş bir ahşap malzemedir. Dekoratif olması farklı bir çok alanda kullanımını kolaylaştırmaktadır. Ayrıca farklı dekoratif uygulamalar için fakrlı kalınlıklarda kontrplaklar üretilmektedir. Kontrplak fiyatları da buna bağlı olarak değişkenlik göstermektedir. Örneğin marin kontrplak fiyatları ile iç mekan kontrplak fiyatları birbirinden farklıdır.

Burada etkili olan nokta ise kontrplak üretiminde kullanılan malzemeler ve kontrplak katmanlarıdır. Kontrplak katman sayısı arttıkça fiyatı da artmaktadır. Ayrıca kontrplak katman sayısı arttıkça dayanıklılığı da artmaktadır. Lakin her kontrplak katmanının oldukça başarılı bir şekilde işlenmesi gerekmektedir. Her katman düz ve pürüzsüz bir şekilde yapıştırılmalı ki kontrplak kalitesi yüksek olsun.

Kayın marin kontrplak da daha çok su ile temas eden ürünlerin yapımında kullanılan bir kontrplak çeşididir. Oldukça kaliteli bir kontrplak çeşidi olan kayın marin kontrplak hayatımızın bir çok alanında güvenle kullanılabilir. Çünkü üstün dayanıklılığı sayesinde kötü hava koşullarında bile kullanılabilmektedir.

Kontrplak üretiminde kullanılan tutkallar kontrplak kalitesini arttırmaktadır. Örneğin WBP tutkalı ve MR tutkalı kontrplak kalitesini en üst seviyeye çıkarmak için özel olarak üretilmiş bir kontrplak çeşididir. Bunun yanı sıra bu tutkallar uygun bir şekilde kullanıldığı taktirde kontrplak için bir avantaj olabilir. Yani kontrplak üretiminde her adımda ustalık gerekir.

Her katmanın aynı kalınlıkta olması gerekir ve her katmandaki yapıştırıcı eşit bir şekilde katmanlara yayılması gerekir.

Kayın marin kontrplak genellikle denizcilik sektöründe tekne yapımında kullanılan bir kontrplak çeşididir. Bu yüzden suya dayanıklılığı oldukça yüksek olan bir kontrplak çeşididir. Ve genellikle huş ağacı ve kayın ağacı kullanılarak üretilir. Huş ağacı ve kayın ağacı suya karşı en dayanıklı ağaç çeşididir ve bu yüzden marin kontrplak için en uygun ağaç çeşididir.

WBP tutkalı (Fenol Formaldehit) ile her katmanı özel olarak yapıştırılan kayın marin kontrplak uzun yıllar boyunca su ile temas edecek uygulamalarınızda kullanılabilir. Kayın marin kontrplak farklı ölçülerde üretilebilir ve müşteri isteğine göre özel ölçülerde de üretilebilir. Standart kayın marin kontrplak ölçüsü 4 x 1700 x 2200 mm olarak belirlenmiştir. 4mm ile 30mm arasındaki kalınlıklarda üretilebilir ve kontrplak fiyatları kalınlık arttıkça artar.

Marin Kontrplak dayanıklı mıdır?

Genellikle mobilya, inşaat ve dekorasyon alanında kullanılan bu kontrplak çeşidi dış mekan kontrplağı olarak da bilinmektedir. Eğer sizde dış mekanda bir uygulama yapmak istiyorsanız ve dayanıklı bir kontrplak satın almak istiyorsanız kesinlikle marin kontrplak tercih etmelisiniz. Su kontrplakları olarak da bilinen marin kontrplak reklam panosu yapımında da kullanılabilmektedir.

Gördüğünüz gibi dış mekan kullanımına oldukça uygun olan su kontrplakları kenar boşlukları olmayacak şekilde üretilmelidir. Bu sayede kontrplak kenarları su emmeyeceği için dış koşullarda kullanıma uygun bir hale gelecektir.

Kontrplak alırken dikkat etmeniz gereken bir diğer husus ise kontrplakta gönye açıklığının olmaması gerektiğidir. Bu sayede yan yana koyacağınız kontrplaklar arasında boşluk kalmayacaktır.

Kontrplak çeşitleri ve kontrplak fiyatları hakkında detaylı bilgi almak için tek yapmanız gereken web sitemizi inceleyip ürünler kısmından ihtiyacınız olan kontrplak çeşidini seçmektir.

Kayın marin kontrplak fiyatları katman sayısına göre değişmektedir.

 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.